مجموعه آسیا پخت تولید کننده دستگاه نانوایی بربری ، دستگاه نانوایی  سنگک ، دستگاه نانوایی  لواش ، دستگاه نانوایی فانتزی در ایران پیشنهاد میکند مقاله زیر را در رابطه با نان های صنعتی و تفاوتش با نان های سنتی ایرانی حتما مطالعه کنید :

از آنجا که نان از آرد گندم حاصل می شود لذا اغلب ویژگیهای غذایی گندم را دارا می باشد که ما در اینجا به جنبه های صنعتی ترکیبات گندم اشاره میکنیم:

کربوهیدراتها (نشاسته ها):

نشاسته نوعی پلی ساکارید است که از ترکیب گلوکز با خارج شدن مولکول آب حاصل می شود و در واقع نوعی ماکرو مولکول است که در طی مراحل رشد گیاه گندم به صورت ذرات ریز با گرانول در دانه ذخیره می شود و ممکن است تا حدود ۶۵% وزن گندم را تشکیل دهد.

گلوتن(Gluten):

گلوتن از دو قسمت، یکی محلول در الکل یا گلیادین و دیگری غیر محلول در الکل یا گلوتنین تشکیل شده که هر یک دارای ویژگیهای فیزیکی متفاوت با دیگری هستند. گلیادین و گلوتنین در تمام غلات قسمت عمده پروتئین را تشکیل می دهند و جمعاً حدود ۸۰ درصد پروتئین دانه را تشکیل می دهد

۳-چربی:

مقدار چربی موجود در جوانه گندم  ۸-۶ درصد می باشد که  ۸۴درصد آن غیراشباع است. گندم همچنین حاوی مقداری فسفولیپیدها، فسفاتیدها و لستین هم می باشد

۴- پنتوزان ها:

حدود ۳-۲ درصد وزن دانه گندم را پنتوزان ها تشکیل می دهد، مقدار پنتوزان ها در ظرفیت جذب و نگهداری آب موثر است وجود پنتوزانهای طبیعی یا افزوده شده به آرد موجب تاخیر در بیات شدن نان می شوند.

۵- سایر قندها: مقدار قند آزاد در گندم حدود۵/۲ درصد است که وجود این قندها در آرد برای تخمیر نقش مهمی به عهده دارد. قندهای موجود در گندم مونو، دی و تری ساکاریدها و همچنین فرآورده های تجزیه شده نشاسته نمی باشند

۶- آنزیم های گندم :

مهم ترین آنزیم های گندم و آرد،آنزیم های آمیلولستیک و بتا آمیلاز هستند که مجموعه آنها را در دیاستاز می نامند و بیشتر در جوانه وجود دارند

 

مواد معدنی گندم:

مواد معدنی موجود در آرد گندم از عناصر کلسیم، پتاسیم،فسفر، گوگرد، منیزیم،سلنیوم، آهن، منگنز،روی، مس، نیکل، کبالت، سیلسیوم،ید، فلوئور،وانادیوم و حتی مقدار ناچیزی آرسینیک تشکیل شده است.

درباره نانوایی