دستگاه نانوایی تونلی که در دو مدل اتوماتیک و نیمه اتوماتیک وجود دارد جهت پخت انواع نان های سنتی از قبیل نان لواش، نان بربری، نان تافتون، نان خشک، نان سنگک به کار می رود. این دستگاه تولید نان که توسط کارخانجات صنعتی در اندازه های مختلف تولید می شود با حرارت ۱۰۰% غیرمستقیم آماده طبخ انواع نان است. این دستگاه ازطراحی زیبا و کارآمد و مهندسی عالی و استحکام بسیار خوب برخوردار است. از جمله مزیت های این دستگاه نسبت به تنورهای سنتی وجود اینورتر و حرارت سنج است که از طریق آن می توان دور حرکت نوار و دمای تونل را تنظیم کرد . با تنظیم حرارت، پخت نان به صورت مطلوب و مناسبی انجام می شود و با این شیوه پخت، میزان ضایعات نان نیز کاهش پیدا می کند.

مزیت دیگر این دستگاه وجود سبد استیل است. نان های پخته شده در سبد استیل نصب شده بر روی دستگاه نانوایی جمع آوری می شود و یا در صورت قرارگرفتن باند خنک کننده اتوماتیک که به چند فن و یک اینورتر مجهز است، نان جهت خنک شدن به روی آن منتقل می شود. نوار دستگاه تولید نان از جنس سیمی گالوانیزه، استیل و یا چدن ساخته می شود.

اگر قرار است از دستگاه برای پخت نان لواش استفاده شود برای حفظ رطوبت و نرمی نان توصیه می شود که طول تونل کوتاه تر باشد. اما اگر قصد تولید نان لواش خشک را دارید طول بلندتر و استفاده از سردکن جهت خنک نکردن و خارج کردن کامل رطوبت نان پیشنهاد می شود.

اگر دستگاه به صورت تمام اتوماتیک باشد باید در ابتدای خط تولید یک دستگاه شاطر اتوماتیک مجهز به اینورتر تعبیه شود که خمیر به شکل نواری به سطح پخت انتقال داده شود.

در دستگاه تولید نان تمام اتوماتیک کلیه عملیات کنترل سیستم های الکتریکی به وسیله دستگاه PLC  که بر روی دستگاه نصب شده است انجام می گیرد و اپراتور با صفحه کلید لمسی می تواند تنظیمات لازم از جمله سرعت موتور، دما، زمان روشن و خاموش شدن دستگاه و تایمر زمان پخت را انجام دهد و یا برنامه های از پیش تعریف شده را انتخاب نماید.

این تابلوها این امکان را به شما می دهد تا کلیه اقدامات انجام شده و فعالیت دستگاه را ذخیره کنید همچنین کنترل و تنظیم دستگاه از طریق سیستم سرور امکان پذیر است.

اما حرارت در دستگاه تولید نان به صورت نیمه اتوماتیک، به وسیله ترموستات تنظیم می شود و کلیدهای کنترل در اختیار اپراتور قرار می گیرد.

حرارت در دستگاه تونلی غیرمستقیم با استفاده از یک مبدل خاص به خمیر نان می رسد.  این حرارت در زیر صفحات پخت و روی نان بدون اینکه گازهای ناشی از سوخت در بستر پخت پراکنده شوند تأمین می شود و به این ترتیب نان با یک حرارت مناسب و بدون قرار گرفتن در معرض گازهای سمی پخت می شود. پخت نان در این دستگاه با استفاده از دو روش حرارتی تشعشعی و مجاورتی صورت می گیرد. ترموستات نصب شده بر روی تونل به تنظیم حرارت کمک می کند

درباره نانوایی