سال ها مردم ایران تمامی مراحل تولید قوت غالب خود یعنی نان را به سبک و شیوه سنتی انجام می دادند.

اما طی چند دهه اخیر و با بروز و ظهورعلم و تکنولوژی در سبک زندگی مردم، تهیه نان نیز دستخوش تحولاتی گردید. سبک و سیاق کاشت و برداشت گندم جای خود را به کشت های صنعتی و گسترده و مکانیزه داد و کارخانه های صنعتی تهیه آرد جای آسیاب های قدیمی را گرفتند.

اما در این میان روش پخت نان همچنان سنتی است و تغییرات گسترده ای در روش پخت نان های ایرانی صورت نگرفته است. هنوز بنا بر باور مردم پخت نان در تنورهای سنتی بهتر بوده و این نوع نان از ارزش غذایی بالاتری برخوردار است. با وجود دستگاههای صنعتی پخت نان و یا تاسیس کارخانه های نان های صنعتی اما هنوز اقبال گسترده ای از این نان ها در کشور نشده است. هنوز مردم به مصرف این سبک از نان ها عادت نکرده و عمومیت پیدا نکرده است.

industrial_bread

به نظر می رسد هنوز فرهنگ سازی گسترده ای در خصوص مزایای نان های صنعتی و استفاده از آن ها صورت نگرفته است. در پخت نان با استفاده از دستگاه های صنعتی عامل انسانی از مراحل تولید نان حذف می شود و با این کار موازین بهداشتی رعایت شده و سطح سلامت نان بالاتر می رود و از سوی دیگر خطرات احتمالی که در برخی موارد کارگران را تهدید می کند نیز حذف می شود. در واقع با تهیه نان با دستگاه های صنعتی، ایمنی و سلامت نان و کارگران با هم تامین خواهد شد.

اکثر ماشین آلات پخت نان، مجهز بوده و با استفاده از آنها در مراحل تولید نان دیگر کیفیت نان تحت تاثیر میزان تجربه و تخصص نیروی انسانی نخواهد بود و همیشه نان های پخت شده دارای کیفیت یکسان و بالایی خواهد بود. با بالا بودن کیفیت این نان ها میزان پرتی نان بسیار پایین خواهد بود و دور ریز آن نسبت به نان سنتی کمتر خواهد بود در نتیجه میزان گندم به هدر رفته در سال برای کشور بسیار پایین خواهد آمد.

استفاده از دستگاه های صنعتی پخت نان باعث می شود تا عملیات عمل آوری و تخمیر و پخت نان به  صورت کامل انجام شود و دیگر نیازی به استفاده از جوش شیرین در تهیه نان برای عمل آوری سریعتر نیست.

استفاده ازاین دستگاه ها باعث می شود تا زمان پخت نان مناسب باشد. با تنظیم زمان و مواد اولیه  و کیفیت بالای این نوع از نان ها راندمان تولید بالا رفته و هزینه تولید کاهش می یابد.

همه این مزایا نام برده شده باعث می شود تا در انتخاب میان پخت نان به سبک سنتی و استفاده از دستگاه های صنعتی، جهت بهینه سازی هرچه ببشتر سبک پخت با دستگاههای صنعتی را انتخاب کنیم.

درباره نانوایی