در طی قرن ها نان در ایران به سبک و شیوه سنتی تولید می شد و همیشه مردم از نان انتظار یک طعم و مزه را داشتند. اما با گذر زمان و وارد شدن دستگاه های نانوایی در عرصه پخت نان باید انتظار نان دیگری را داشت. پخت نان با دستگاه نانوایی دیگر مانند قدیم و با آن سبک و سیاق ممکن نیست بلکه با شیوه متفاوتی انجام می شود.
در این دستگاه جهت پخت نان پس از آماده کردن خمیر مورد نیاز باید آن را به صورت اتوماتیک یا دستی در مخزن قرار گذاشت. در مرحله بعد خمیر به صورت اتوماتیک با ضخامت مورد نظر نانوا که می توان آن را برای دستگاه تعریف کرد و دستگاه را بر اساس آن تنظیم کرد پهن می شود. در مرحله بعد و پس از پهن شدن خمیر، خمیر به وسیله چنگک ها برای ناخن زدن فرستاده می شود. پس از اینکه خمیر نان توسط دستگاه ناخن زده شد به تونل پخت نان منتقل می گردد. این تونل یا همان کوره پخت نان به دو بخش موتور خانه و کوره تقسیم بندی می شود .این دو کوره جهت پخت زیر نان و روی نان تعبیه شده. یعنی یکی از این دو دارای وظیفه پهت قسمت رویی نان و دیگری وظیفه بخش زیری نان را به عهده دارد. هر کدام از کوره ها دارای یک صفحه نمایشی جداگانه هستند که به وسیله آنها حرارت داخل کوره نشان داده شده و بوسیله آن تنظیم می شوند. پس از اینکه خمیر نان در معزض حرارت موتورخانه و کوره قرار می گیرد و نان پخت می شود در مرحله بعد نان در نوار نقاله قرار می گیرد و در مسیر توسط یک قیچی به تکه ها و اندازه های استاندارد برش داده می شود.
نان پخته شده در دستگاه نانوایی دارای خاصیت و ویژگی های خاصی است. این نان نسبت نان های دیگر از ماندگاری بیشتری برخوردار است. علاوه بر این نه تنها در این نوع از نان ها از جوش شیرین استفاده نمی شود بلکه در طبخ این نان از سبوس نیزاستفاده می شود و به همین دلیل نان های طبخ شده در دستگاه تولید نان از مزه و طعم خوبی برخوردار هستند. رنگ و ظاهر این نان ها نیز بسیار مناسب است.
علاوه بر تمام ویژگی های ذکر شده نان تولید شده در دستگاه نانوایی به آسانی قابل هضم و جذب است و به همین دلیل نسبت به نان های دیگر از مطبوعیت بیشتری برخوردار است.
Nice