بیشتر نان های موجود در ایران نان های مسطح و نازک هستند. علت رواج بیشتر این نان ها در سبک غذایی ایرانی ها ذائقه و عادت غذایی مردم است. اما طی چند سال اخیر شاهد تغییر عادت غذایی مردم و تمایل به مصرف بیشتر غذاهای آماده و فست فودی هستیم.
از این رو تمایل به نان های فانتزی نیز بیشتر شده است. نان فانتزی مشتمل بر نانهای باگت، برشتن، ساندویچی، همبرگر، شیرمال، پیراشکی است. این نان در ایران هم به صورت گسترده و کارخانه ای طبخ میشود و هم در نان فانتزی پزی های کوچک. این دسته از نان ها که توسط کارخانه ها تهیه میشوند از استاندارد مناسبی برخوردارند و دارای شماره ثبت و تاریخ تولید و انقضاء هستند اما آن بخشی که در کارگاههای کوچک پخت میشوند دارای علایم ثبتی برای شناختن هویت تولید کننده نیست. این نانها در کیسهای نایلونی بدون هیچگونه شناسنامهای از محل تولید به مغازهها، رستورانها، هتلها و حتی بیمارستانها تخویل داده می شوند.
اگرچه در ۲ تا ۳ سال اخیر بعضی از این واحدها بخشی از تولید خود را با شناسنامه در مغازهها و خوار بار فروشیها و سوپرها عرضه میکنند که متأسفانه گاهی تاریخ تولید یا انقضا روی آن درج نمیشود.
به طور کلی نانهای فانتزی را میتوان به دو گروه نانهای سفید و تیره تقسیم کرد. نانهای سفید شامل نان ساندویچی، همبرگر، فرانسوی و نان بربری فانتزی هستند
و نانهای تیره شامل نانهایی هستند که با آرد چاودار (جو) و سبوسدار تهیه میشوند. در اینجا به تعدادی از نانهای فانتزی که امروزه در بازارهای ایران رونق پیدا کردهاند، اشاره میکنیم.
بدون دیدگاه